Nieuws/Entertainment
3241625
Entertainment

Oprah digitaal belaagd door boze Jackson-fans

Het interview dat Oprah Winfrey heeft opgenomen met de twee mannen die zeggen seksueel misbruikt te zijn door Michael Jackson in hun jeugd, is in Amerika maandag na het tweede deel van de omstreden documentaire Leaving Neverland uitgezonden. En dat levert haar flink wat kritiek op van woedende Jackson-fans.

Op sociale media wordt Oprah ’hypocriet’ genoemd. „Oprah, je bent walgelijk. Karma zal je terugpakken. Michael is onschuldig”, schrijft een MJ-fan. Anderen vragen zich af waarom ze nooit een interview heeft gedaan met slachtoffers van Harvey Weinstein of een uitzending maakte over het misbruik op haar eigen meisjesschool in Zuid-Afrika. Weer een andere volger sleept Winfrey’s vader erbij, die ook meerdere slachtoffers gemaakt zou hebben vroeger.

De vermeende slachtoffers, Wade Robson en James Safechuck, gaan in Leaving Neverland gedetailleerd in op hun relatie met Jackson. Volgens fans zijn de twee louter uit op geld, waar anderen hen wel geloven en het dapper vinden dat ze hun verhaal nu delen.