Nieuws/Entertainment
324537396
Entertainment

Oud-wielrenner Gert Jakobs vraagt vriendin ten huwelijk op tv

Gert Jacobs

Gert Jacobs

Oud-wielrenner Gert Jakobs (55) heeft zaterdag de Limburgse televisiekijkers een romantisch tv-moment bezorgd. Hij vroeg zijn vriendin tijdens een live-uitzending van de Limburgse regionale zender L1 ten huwelijk.

Gert Jacobs

Gert Jacobs

Jacobs is al jaren ’vaste tafelgast’ in Tour de L1mbourg en deed ook deze voorlaatste uitzending als gewoonlijk mee. Toen presentator Sander Kleikers begon over Parijs, de stad van de liefde, ging Jacobs van tafel en liep hij naar zijn vriendin in het publiek.

„Nou zit ik zonder woorden... We kennen elkaar nu tien maanden en het is net de Tour de France. Een beetje hoog, een beetje laag. Af en toe een beetje turbulentie”, stamelt hij zenuwachtig waarna hij overstapt op een mengelmoes van Duits en Engels. „Heike, willst du meine Frau werden?”, vraagt hij vervolgens. De zichtbaar geëmotioneerde Heike reageert zonder twijfel met een volmondig ’ja’.

Jakobs reed vijf keer de Tour de France, eenmaal de Giro d'Italia en vijf keer de Vuelta in Spanje. In 1984 kwam hij in actie tijdens de Olympische Spelen in Amerika.