Nieuws/Entertainment
3247631
Entertainment

Huilende R. Kelly: ik heb het niet gedaan

R. Kelly heeft voor het eerst sinds zijn voorlopige vrijlating een interview gegeven over de misbruikzaken waarvan hij momenteel wordt beschuldigd. De zanger sprak met Gayle King voor CBS en ontkende alle aantijgingen aan zijn adres, wat te zien was in een vrijgegeven fragment van het interview.

Kelly barstte op een gegeven moment zelfs in tranen uit, toen King hem vroeg of hij inderdaad seks met minderjarige meisjes had gehad, zoals in de omstreden documentaire Surviving R. Kelly gezegd wordt door vermeende slachtoffers. „Hoe dom zou dat zijn! Om zo stom te zijn om ze in mijn kelder op te sluiten en geen eten te geven? Oude geruchten, nieuwe geruchten, komende geruchten... ze zijn allemaal niet waar. Ik heb dit niet gedaan, ik vecht op dit moment voor mijn fucking leven”, aldus een geëmotioneerde Kelly.

R. Kelly werd onlangs op borgtocht vrijgelaten en is in afwachting van zijn proces. Hij dient zich op 22 maart weer te melden bij de rechtbank. De zanger zei eerder niet schuldig te zijn aan de vergrijpen waarvan hij wordt verdacht.

Het interview van Gayle King wordt in Amerika op woensdagochtend uitgezonden tijdens CBS This Morning.