Nieuws/Entertainment
324815840
Entertainment

American Crime Story over Clinton en Lewinsky

Monica Lewinsky

Monica Lewinsky

Het derde seizoen van American Crime Story gaat toch over de affaire van Bill Clinton en Monica Lewinsky. Vorig jaar maakte seriebedenker Ryan Murphy nog bekend dat het idee om een reeks over die zaak te maken van de baan was.

Monica Lewinsky

Monica Lewinsky

American Crime Story gaat ieder seizoen over een andere bekende misdaadzaak uit de recente Amerikaanse geschiedenis. Eerder stonden daarin de rechtszaak van O.J. Simpson en de moord op Gianni Versace centraal.

Dinsdag liet zender Fx weten dat het derde seizoen Impeachment: American Crime Story gaat heten en dus het verhaal vertelt van de affaire van de voormalig president en zijn jonge stagiaire en de impeachmentprocedure die daarna in gang werd gezet in 1998. Volgens zenderbaas John Landgraf kijkt de serie onder meer naar de manier waarop Lewinsky en andere vrouwen behandeld zijn toen de zaak speelde. Lewinsky gaat aan de slag als consultant van de show. Bill Clinton is niet betrokken bij het project.

De serie wordt in het najaar van 2020 uitgezonden, wat de zender direct op commentaar kwam te staan. Critici noemden het niet verantwoord de affaire zo prominent in de spotlight te zetten tijdens de komende presidentsverkiezingen in de VS. Landgraf wees dat resoluut van de hand. „Het idee dat een televisieserie gaat bepalen wie de volgende president van dit land wordt, vind ik lachwekkend”, zei hij in een toelichting tegenover onder meer BuzzE. „Wij maken de televisie die we willen maken, en zenden dat uit in een tijd waarin het onderwerp leeft onder de kijkers.”

Actrice Beanie Feldstein gaat Monica Lewinsky spelen in de serie, Sarah Paulson kruipt in de huid van Linda Tripp, de vrouw die gesprekken van Lewinsky over haar affaire met de president stiekem opnam. Het is nog niet bekend wie Bill Clinton zal vertolken in de serie.