Nieuws/Entertainment
3258764
Entertainment

Politie bevestigt nieuw onderzoek naar R. Kelly

De politie van Detroit heeft bevestigd bezig te zijn met onderzoek naar een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik van een minderjarige door R. Kelly. Die zou in 2001 een seksuele relatie hebben gehad met een meisje van dertien jaar oud. Politiechef James Craig van de politie van Detroit zegt tegen People te zijn getipt door de politie van Chicago.

Craig stelt in een verklaring: „We zijn op de hoogte van de aantijgingen tegen de zanger. Zaken die mogelijk in 2001 hebben plaatsgevonden. We hebben informatie ontvangen van de politie van Chicago over een slachtoffer die R. Kelly beschuldigt van seksueel misbruik in de stad Detroit, toen het slachtoffer dertien jaar oud was. Op basis van deze informatie hebben we verschillende pogingen gedaan haar te vinden. We hebben contact opgenomen met de advocaat en willen haar graag spreken.”

De advocaat van Kelly heeft nog geen commentaar gegeven op de nieuwe beschuldiging. De artiest werd onlangs aangeklaagd voor seksueel misbruik van minderjarigen. Kelly wordt ervan verdacht vier mensen, onder wie drie minderjarigen, in de jaren 1998 tot en met 2010 te hebben misbruikt. Daarvoor werd hij op borgtocht vrijgelaten, maar momenteel zit hij opnieuw in hechtenis wegens een forse alimentatieschuld.