Entertainment/Gossip
326949910
Gossip

Therapeut Depp en Heard: ’Er was sprake van wederzijdse mishandeling’

Johnny Depp en Amber Heard (2015)

Johnny Depp en Amber Heard (2015)

Een therapeut die Johnny Depp en Amber Heard tijdens hun huwelijk heeft behandeld stelt dat beiden zich schuldig maakten aan mishandeling. Dat verklaarde zij donderdag in de rechtbank van Virginia in de zaak die de acteur tegen zijn ex-vrouw heeft aangespannen wegens smaad. Dat deed hij naar aanleiding van een artikel dat zij in 2018 schreef over huiselijk geweld.

Johnny Depp en Amber Heard (2015)

Johnny Depp en Amber Heard (2015)

Therapeut Laurel Avis Anderson had in 2015 enkele sessies met de acteur en actrice, die tot en met 2017 getrouwd waren. Volgens haar waren de ontmoetingen stormachtig en wilden ze allebei meerdere keren weglopen. Anderson zei in de rechtbank dat Heard had verteld dat Depp gewelddadig was en dat hij dat nooit tegenover andere exen was geweest. „Ik dacht dat hij zichzelf goed in bedwang kon houden, maar dat mevrouw Heard iets bij hem triggerde. Er was in mijn ogen sprake van wederzijdse mishandeling.”

De therapeut verklaarde ook dat Depp tijdens de sessies ontkende dat hij losse handjes had en dat Heard ondanks de vermeende mishandeling bij hem wilde blijven. „Ze hield van hem. Hij hield van haar.”

De zaak gaat om een artikel uit The Washington Post waarin Heard schrijft dat ze huiselijk geweld heeft meegemaakt, al noemt ze daarin niet de naam van Depp. Volgens de acteur is het echter duidelijk dat ze hem wel bedoelt en daarom klaagde hij haar aan voor smaad.