Nieuws/Entertainment
3280533
Entertainment

'Felicity Huffman fraudeerde met toelatingsexamen dochter'

Sommige ouders willen zo graag dat hun kinderen naar bijvoorbeeld Yale gaan dat ze er alles voor over hebben. Uit onderzoek van de FBI blijkt dat meerdere rijke mensen en beroemdheden zich schuldig gemaakt hebben aan onder andere omkoperij. Zo ook Felicity Huffman (Desperate Housewives) en Lori Loughlin (Full House).

Dat meldt The Washington Post. Zij worden verdacht van het valsspelen bij toelatingsexamens en het omkopen van medewerkers van de scholen. Zo zouden ze onder andere tegen sportteams op de scholen gezegd hebben dat hun kinderen die bewuste sport uitoefenden, zodat ze werden toegelaten, maar dat bleek dan helemaal niet zo te zijn.

Huffman zou vijftienduizend dollar betaald hebben, zogenaamd als een donatie aan het goede doel, zodat haar oudste dochter toegelaten zou worden. Een informant laat weten dat hij de actrice aangeboden heeft dat iemand anders de antwoorden van de toelatingstest van haar dochter kon aanpassen. Het meisje kreeg ook twee keer zoveel tijd voor de toets. Ze scoorde uiteindelijk 1420 punten, 400 hoger dan dezelfde test die ze een jaar eerder gemaakt had. Huffman wilde ook haar andere dochter met een soortgelijke constructie helpen, maar zette dat uiteindelijk toch niet door.

Loughlin en haar man, mode-ontwerper Mossimo Giannulli, betaalden maar liefst vijf ton om hun twee dochters op de University of Southern California te krijgen. Zij gebruikten de truc met de sportteams. De universiteit heeft hun hulp toegezegd aan het onderzoek.

De twee actrices hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Ze worden aangeklaagd voor fraude. Huffman zou ook zijn opgepakt.

In totaal zou het gaan om meer dan dertig ouders. De overtredingen vonden tussen 2011 en begin 2019 plaats. Naast de universiteit van Yale en die van Southern California gaat het ook om onder andere de universiteit van Texas, Georgetown en Los Angeles. In totaal zou er door de ouders zo’n 25 miljoen dollar betaald zijn.