Nieuws/Entertainment
3282800
Entertainment

Meer muziek Michael Jackson verkocht in VS

Michael Jackson

Michael Jackson

Sinds de uitzending van documentaire Leaving Neverland wordt de muziek van Michael Jackson aanzienlijk minder gedraaid op de Amerikaanse radio. De verkoop van het werk van de King of Pop is echter wel gestegen.

Michael Jackson

Michael Jackson

Afgelopen week gingen er 6,000 albums van Jackson over de digitale toonbank en werden zijn liedjes 13,000 los gedownload, zo meldt USA Today dinsdag op basis van cijfers van Nielsen. Dat waren 1000 nummers minder, maar 1000 platen meer dan de week ervoor.

Op streamingservices als Spotify en Apple Music werd de muziek van de zanger vaker beluisterd; zijn nummers werden 16,5 miljoen keer gestreamd, zo'n 300.000 keer meer dan de week ervoor. Video's van de King of Pop werden 1,2 miljoen maal vaker bekeken, waarmee de teller op 22,1 miljoen kwam te staan.

Amerikaanse radiostations draaiden de muziek van Jackson een stuk minder vaak dan ervoor: de airplay daalde met zo'n 21 procent.

In HBO-documentaire Leaving Neverland beschuldigen twee mannen Jackson ervan hen als kind te seksueel te hebben misbruikt. De docu werd vrijdag in Nederland uitgezonden door de VPRO. Er keken zo'n 600.000 mensen naar die uitzending.