Nieuws/Entertainment
3285046
Entertainment

Pinkpop onthult headliners

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

Jamiroquai, Elbow, George Ezra en Anouk staan op zaterdag 8 juni op Pinkpop. Ook Halestorm, Hippo Campus, Jacob Banks, Yungblud, San Holo en Golden Earring prijken op het affiche voor de eerste festivaldag.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

Daarnaast staan Bazart, Cage the Elephant en Davina Michelle op zaterdag geprogrammeerd. Eerder was al bekend dat Mumford & Sons komen. Mt. Atlas is de winnaar van de Limburgse popwedstrijd Nu of Nooit en tevens de opener van Pinkpop 2019.

Lenny Kravitz, The Cure en Armin van Buuren behoren tot de headliners van de programmering op zondag 9 juni op Pinkpop. Armin van Buuren mag van de gemeente Landgraaf tot 01.30 uur draaien, maakte de festivalorganisatie woensdag bekend op de perspresentatie van het festival in Paradiso in Amsterdam.

Ook Miles Kane, Mark Ronson, Miles Kane, Barns Courtney en Jack Savoretti komen op de tweede festivaldag naar Landgraaf.

Krezip staat voor de zesde keer op Pinkpop, dit jaar op zondag. Andere namen die de festivalorganisatie voor de zondag heeft geprogrammeerd zijn Kraantje Pappie, Blood Red Shoes, Rowwen Hèze, Confidence Man, Die Antwoord, J Balvin, Au/Ra, The Kooks en White Lies.

Bastille en Major Lazer zijn toegevoegd aan de programmering van Pinkpop op pinkstermaandag 10 juni. Andere namen op de derde Pinkpopdag zijn Slash fr. Myles Kennedy & The Conspirators, Dropkick Murphys, The 1975, Tenacious D, Bring Me The Horizon en Jett Rebel.

De line-up op maandag is compleet met Michael Kiwanuka, First Aid Kit, The Bosshoss, The Pretenders, Sam Fender, Indian Askin, The Marcus King Band, Payale Royale, Coely, Coldrain en David Keenan.

Dit maakte de festivalorganisatie woensdag bekend in Paradiso in Amsterdam. De kaartverkoop van Pinkpop, dat van 8 tot en met 10 juni duurt, start zaterdag 16 maart.