Nieuws/Entertainment
328734
Entertainment

Jeroen Pauw is boos op de NPO

5 Jaar Later, het programma waarin gasten geconfronteerd worden met uitspraken die ze vijf jaar eerder deden, is niet langer te zien bij de NPO, maar bij RTL. Jeroen Pauw heeft het presenteerstokje over moeten dragen aan Beau van Erven Dorens en daar is de presentator niet bepaald blij mee. „Ja, dat is geen vrije keus. De NPO heeft besloten dat ze iets anders wilde. Dat vond ik pijnlijk.”

„Hoe zeg ik het netjes? Het is niet leuk als iets wat je fijn vindt om te doen, je wordt ontnomen. De realiteit bij tv is dat er soms beslissingen worden genomen die je niet begrijpt”, zo vertelt Jeroen aan Het Parool.

De reden voor de verschuiving is dat de NPO het programma niet langer in de programmering op wil nemen. „Het was een goed scorend programma, het werd gewaardeerd, ik heb er een Sonja Barend Award en een TV-Beeld voor gekregen. Er zaten altijd spectaculaire momenten in: Diederik Samsom na zijn nederlaag bij de PvdA, een om zich heen slaande Gordon…”

Het programma wordt geproduceerd door zijn eigen bedrijf TVBV. Er lagen nog opnames klaar tot 2021. „Dat het programma verder kan bij RTL komt vooral doordat de rechten bij TVBV liggen. 5 Jaar Later is niet alleen door ons verzonnen, maar ook volledig door ons gefinancierd. Je moet vijf jaar lang gesprekken opnemen voordat je de eerste uitzending hebt. Maar goed, nu gaat het programma dus naar RTL.”