Nieuws/Entertainment
3288722
Entertainment

’Liever geen rouwkleding’ bij afscheid Lotte

De ouders en grootouders van Lotte van der Zee zien zaterdag „liever geen rouwkleding” bij de uitvaart van het vorige week overleden 20-jarige model. Dat zeggen ze in een rouwadvertentie in De Telegraaf.

Zaterdagochtend is er, voorafgaand aan een herdenkingsbijeenkomst in besloten kring, gelegenheid afscheid te nemen van Lotte. Tussen 10.00 en 13.30 uur kunnen belangstellenden Lotte de laatste eer bewijzen en haar nabestaanden condoleren in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. „Kom zoals je bent”, vragen Lottes ouders, opa’s en oma’s in de rouwadvertentie. Ook vraagt de familie ’persoonlijke herinneringen en foto’s van Lotte’ achter te laten op www.miekegreveling.nl/condoleance.

Dat familie, vrienden en kennissen zaterdag afscheid nemen van Lotte was al bekend. Haar moeder vertelde eerder deze week dat bewust is gekozen voor de Oude Markt in Enschede. „Omdat Lotte zo van de gezelligheid op de Markt hield”, zei Eugeniek tegen RTV Oost. „We hopen dat iedereen dan heel veel nacho’s eet. Lotte was daar dol op.”

Lotte, door haar familie omschreven als ’onze parel, ons alles’, stierf vorige week woensdag. Het model, dat twee jaar geleden werd gekroond tot Miss Teenage Universe, werd eind februari getroffen door een hartstilstand tijdens een skivakantie in Oostenrijk. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in München, waar ze stierf. De Duitse justitie is een onderzoek gestart naar de dood van Lotte, een standaardprocedure gezien de jonge leeftijd van het model.