Nieuws/Entertainment
328878
Entertainment

Monic Hendrickx reist gewoon met de bus

Monic Hendrickx is wars van sterallures en reist dan ook gewoon met het openbaar vervoer. Dit tot grote verbazing van haar medepassagiers.

Zo pakte ze onlangs de bus van Amsterdam naar Zaandam. Een vrouw die daar ook in zat, wist niet wat haar overkwam. „Ik zat laatst in de bus van Zaandam naar Amsterdam en toen zei een mevrouw: ’Ik dacht dat jullie alleen in dure auto’s rondreden?’ Dat beeld bestaat blijkbaar, maar ik reis graag met het openbaar vervoer en mijn galajurken leen ik meestal. Ik ben niet zo van de glamour.”

Monic piekert er niet over om het openbaar vervoer gedag te zeggen. Naar eigen zeggen is ze geen Jan Smit. „Dat is een ander kaliber. Ik heb met Jan gewerkt voor de film Het bombardement en hij kan echt niet normaal over straat”, zo vertelt ze aan Parool.

Ondanks het succes van Penoza kan de actrice zelf nog gewoon over straat. „Ik ben een beetje bang voor de bekendheid die Kroongetuige gaat brengen. Van de andere kant: ik zit al op 1 miljoen kijkers met Penoza, dus mochten er bij Kroongetuige nog een miljoen bij komen, dan moet ik dat ook aankunnen.”

Kroongetuige scoorde gisteravond 780.000 kijkers, dus het lijkt erop dat Monic voorlopig nog gewoon met de bus kan...