Nieuws/Entertainment
329408
Entertainment

Martine Bijl weer ’goedgemutst’ na depressie

Volgens haar echtgenoot, Berend Boudewijn van der Woude, gaat het met Martine Bijl weer beter, nadat ze met een depressie te kampen had.

Berend Boudewijn vertelt aan Volkskrant Magazine doelend op de hersenbloeding waardoor Martine 15 september 2015 getroffen werd: „Als ze nu binnen zou lopen, zou je niets meer aan haar zien, al vindt zij zelf dat ze minder goed spreekt dan vroeger. Ze is wat sneller moe, dat is eigenlijk het enige. Het is een lang proces, van ziekenhuizen naar revalidatiecentra.”

Nadat ze een aantal maanden terug last kreeg van een huidziekte, genaamd gordelroos, raakte de presentatrice in de put. Hiervoor liet ze zich een aantal weken opnemen in het TerGooi ziekenhuis in Blaricum. „Ze heeft, door die gordelroos, een periode van diepe neerslachtigheid gehad. Ze verbleef een tijdje in een kliniek, maar ze komt vanmiddag goedgemutst naar huis.”

Het is onzeker of Martine zelf weer Heel Holland Bakt zal presenteren, nu ze na veel discipline is hersteld van haar hersenbloeding. Berend Boudewijn: „Ze moest opnieuw leren wat een vork en een lepel was en waar die dingen voor zijn en nu maakt ze op zondagochtend een heerlijk ontbijt. Ze loopt weer trappen, rijdt weer auto, doet boodschappen.”

Voor het vijfde seizoen van het bakprogramma, die zondagavond van start ging, neemt André van Duin wederom de presentatie tot zijn rekening. Berend betwijfelt of Martine volgend jaar terugkeert. „Martine vordert gestaag. Maar misschien vindt ze het volgend jaar een gepasseerd station.”