Nieuws/Entertainment
3301807
Entertainment

Vierduizend mensen nemen afscheid van Lotte van der Zee

De uitvaart van Lotte van der Zee is intens beleefd door de mensen die erbij waren. Niet alleen kwamen zo'n 3.000 tot 4.000 mensen naar de Grote Kerk in Enschede om afscheid te nemen van het vorige week overleden 20-jarige model, ook waren er 200 vrienden en familieleden bij elkaar gekomen voor de besloten dienst. Dat meldt de uitvaartorganisatie.

Belangstellenden konden in de kerk een kaarsje aansteken en de nabestaanden condoleren. Daarbij liep de wachttijd op tot anderhalf uur. Ook was er een verkeersregelaar bij het openbare afscheid, om zo alles in goede banen te leiden.

Van der Zee overleed afgelopen week aan een hartstilstand. Ze werd tijdens de besloten dienst herdacht door haar familie, haar vrienden en hockeyteamleden. De helm die ze droeg als keepster bij het hockeyteam en de sjerp die ze won als Miss Teenage Universe omringden de kist. Haar vader, grootvader en twee goede vriendinnen kwamen aan het woord. Tijdens de uitvaartplechtigheid klonk muziek van Marco Borsato, Fleetwood Mac, Katie Melua en Ed Sheeran.