Nieuws/Entertainment
3303431
Entertainment

Trump wil Saturday Night Live van tv hebben

President Donald Trump

President Donald Trump

Donald Trump heeft wederom geklaagd over zijn persiflage in Saturday Night Live en wil het programma van de buis hebben. Alec Baldwin kroop zaterdagavond weer in de huid van de Amerikaanse president, tot groot ongenoegen van Trump. De president zei op Twitter het te betreuren dat er een eenzijdig politiek beeld wordt geschetst.

President Donald Trump

President Donald Trump

„Het is echt ongelooflijk dat shows als Saturday Night Live, niet grappig en talentloos, al hun tijd besteden aan het continu afkraken van één persoon (mij) zonder dat de ’andere kant’ wordt belicht”, twitterde Trump. „Als een advertentie zonder de voorwaarden erbij.”

De Amerikaanse president wil dat de Amerikaanse mediawaakhond FCC de mogelijkheden gaat bekijken of het programma van de buis gehaald kan worden. Dat suggereerde hij zondag in een reeks berichten op Twitter. Het programma, dat al ruim veertig jaar op de Amerikaanse televisie te zien is, neemt regelmatig Trump en zijn voorgangers op de hak. Acteur Alec Baldwin, die de rol van Trump persifleert, speelt daarin de belangrijke rol. Baldwin is in het dagelijks leven ook een prominente criticaster van de president.

,,Moeten de FCC en de Electorale zich hierover niet eens buigen? Bij zo veel eenzijdige nepnieuwsberichten in de media moet sprake zijn van een geheime samenwerking met de Democraten en natuurlijk met Rusland! Het is ongelooflijk dat niet-grappige shows vol met talentloze mensen maar blijven inhakken op mij", schreef Trump.

De president laat zijn vingers wel vaker over zijn telefoon vliegen om op Twitter zijn ongenoegen te uiten als Baldwin op de buis is met witte pruik en oranje hoofd. Zo bromde Trump vorige maand dat er „niets grappigs” is aan het „vermoeiende” Saturday Night Live, de sketchshow die al sinds de jaren zeventig te zien is in de VS. „Hoe komen zenders weg met deze liquidaties van Republikeinen zonder vergelding?”, vroeg Trump zich af.

Hij kreeg bijval van zijn zoon Donald jr. die Baldwin, die zei zich bedreigd te voelen na Trumps tweets, persoonlijk aanviel. „De man die mensen in hun gezicht slaat om een parkeerplek, de paparazzi agressief aanvalt en zijn eigen dochter vernederde in een telefoongesprek maakt zich nu zorgen over een tweet waarin hij niet eens genoemd wordt? Bespaar iedereen je bullshit Alec”, twitterde hij.