Nieuws/Entertainment
3312812
Entertainment

Merchandise Fyre Festival onder de hamer

Billy McFarland

Billy McFarland

De rechtbankpolitiedienst van New York gaat een aantal items uit de merchandiselijn van het Fyre Festival veilen. Met de opbrengst wordt een start gemaakt om de enorme schulden van festivaloprichter Billy McFarland af te lossen.

Billy McFarland

Billy McFarland

De twee dozen met T-shirts, joggingbroeken, petjes, armbanden en kettinghangers zullen daarbij overigens niet echt zoden aan de dijk zetten: McFarland moet een schuld terugbetalen van zo’n 26 miljoen dollar. Toen de rechtbank na zijn veroordeling tot een celstraf van zes jaar op zoek ging naar zijn bezittingen, bleek hij die amper te hebben. In rechtbankpapieren worden de twee dozen merchandise genoemd en een bankrekening waar zo’n 240.000 dollar op stond.

„We hebben hier een assortiment met echte Fyre Festival-producten. We weten dat daar grote belangstelling is, vooral in New York en omstreken”, aldus een woordvoerder van de politiedienst tegenover Vulture. De items zijn geprijsd tussen de 60 en 1000 dollar.

McFarland prees met behulp van een aantal influencers het Fyre Festival aan als een exclusieve happening op de Bahama’s. In werkelijkheid was het festival zo slecht geregeld, dat de autoriteiten het op het laatste moment moesten afblazen. Over het fiasco verschenen eerder dit jaar twee documentaires.