Nieuws/Entertainment
331713
Entertainment

’Ik wil écht iemand anders worden’

Egbert-Jan Weeber wil het liefst extreme rol

Egbert-Jan Weeber

Egbert-Jan Weeber

Egbert-Jan Weeber vindt het jammer dat hij vaak gecast wordt als ’de lieve, verlegen jongen’. De acteur wil liever rollen die mijlenver van hem afstaan.

Egbert-Jan Weeber

Egbert-Jan Weeber

„Ik speel het liefst rollen die zo ver mogelijk van het dagelijks leven af staan”, zegt Egbert-Jan in Viva. „Hoe extremer, hoe beter. Een film als Michiel de Ruyter vond ik te gek om te doen. Je kan me echt niet blijer maken dan door tegen me te zeggen: we gaan je gekleurde lenzen in doen, zetten een grote pruik op je hoofd en trekken je een kostuum aan. En of je ook even een ander accent wilt leren. Ik wil het liefst transformeren, écht iemand anders worden.”

Zo’n extreme rol zit er echter vaak niet in, aldus Egbert-Jan, die in Michiel de Ruyter de rol van Willem III van Oranje speelde. „Je komt toch in een bepaald vakje terecht waar je vervolgens nog maar moeilijk uitkomt. In mijn geval het vakje van de lieve, verlegen jongen. Er wordt zelden gedacht: we gaan hem of haar een rol geven die totáál het tegenovergestelde is van wat mensen verwachten. Dat vind ik wel jammer.”

„Tegelijkertijd ken ik genoeg acteurs die niet eens kunnen rondkomen en ik héb in elk geval werk”, gaat Egbert-Jan verder. „Dit is maar een klein landje, natuurlijk. Daarbij zijn de budgetten niet groot en dus is er ook niet veel tijd om een film te draaien.”