Entertainment/TV
332146047
TV

Ron Brandsteder sliep ’stiekem’ in huisje tijdens kampeerprogramma

Ron Brandsteder

Ron Brandsteder

Ron Brandsteder aarzelde geen moment toen de digitale tv-zender ONS voor ouderen hem vroeg samen met Patrick Martens (ex-GTST, ex-ZOOP) als reisleiders door het prachtige Denemarken te rijden met een groep kampeerders. „Ik ben 69, ik mis dat televisieleven niet, maar soms komt er iets leuks op je pad. ”

Ron Brandsteder

Ron Brandsteder

Dat was Love for the Campsite. „Het was een bijzondere groep van acht vrijgezelle vijftigplussers waarbij de kampeerervaring van het ene uiterste naar het andere gaat.” De deelnemers overnachten op vijf verschillende campings van een bepaalde organisatie en slapen in campers, caravans, vouwwagens en tenten van een bepaald merk. Het idee is dat de onervarenheid van het reisleidersduo Brandsteder-Martens hilarische televisie moet opleveren.

Na twee weken voor het programma reizen door Denemarken weet Brandsteder het zeker. Voor kamperen is hij niet uit het goede hout gesneden. „Ik miste mijn privacy. Ik mocht ook stiekem af en toe in een huisje slapen”, zegt Brandsteder samenzweerderig en daarna weer met die kenmerkende gulle lach. „Maar ja daardoor was ik voortdurend mijn spullen kwijt. Dan lag het in de camper, dan weer in het hotel.”