Nieuws/Entertainment
3321563
Entertainment

Oud-zanger Pantera niet op podia Nieuw-Zeeland

Voormalig Pantera-zanger Phil Anselmo is volgende week niet welkom op podia in Nieuw-Zeeland vanwege racistische uitingen in het verleden. Optredens die de metalartiest zou geven met zijn huidige band The Illegals, in Christchurch en Auckland, zijn geannuleerd. De concertzalen zien zijn komst niet zitten na de terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch.

De man die is opgepakt voor het doodschieten van vijftig mensen, Brenton Tarrant, is aanhanger van racistische theorieën over blanke superioriteit. Anselmo raakte in 2016 in opspraak toen hij tijdens een concert in Los Angeles de Hitlergroet bracht en „white power” riep. Hij bood later zijn excuses aan.

Concertpromotor Valhalla Touring: „Nieuw Zeeland is slechts vijf dagen terug door een vreselijk haatmisdrijf getroffen”, legde een woordvoerder uit. „Er zou niets goeds van deze tour komen. Mensen rouwen nog en het is simpelweg ongepast en respectloos om de optredens zo snel te houden.”

Pantera was vooral in de jaren 90 een grote naam in de metalwereld. Zanger Anselmo bracht vorig jaar een soloalbum uit. Dat gaat over zijn psychische problemen.