Nieuws/Entertainment
3332151
Entertainment

’In het begin was de inhoud journalistiek’

Lex Uiting: Twan Huys kreeg geen eerlijke kans

Twan Huys

Twan Huys

Lex Uiting vindt het „onterecht” dat RTL Late Night met Twan Huys van de buis is gehaald. De verslaggever, die meerdere keren per week aan tafel zat in het programma, had graag gezien dat de show meer was gegund.

Twan Huys

Twan Huys

„Het is jammer dat Twan vanaf het begin geen eerlijke kans heeft gekregen van het publiek”, zegt Lex in de Volkskrant.

Uit RTL Late Night werd begin deze maand vrij abrupt de stekker getrokken. „De kijkcijfers vielen tegen en dan wordt op een bepaald moment een beslissing genomen. Dat was niet mijn beslissing, ik ben meer een man van de lange adem.”

Goede sfeer

Lex heeft zich weinig aangetrokken van de kritiek op het programma. „Kop in het zand, dacht ik. Ook de sfeer op de redactie bleef goed. Maar het programma was zoekende, dat klopt. In het begin was de inhoud journalistiek, maar toen de kijkcijfers tegenvielen, kreeg het een lichtere koers.”

Wat de 32-jarige verslaggever nu gaat doen, weet hij nog niet precies. „Ik heb een contract bij producent Blue Circle, waarmee RTL nauw samenwerkt. Met beide partijen ga ik binnenkort in gesprek over mijn toekomst.”

Huys, die in de eerste week een (niet live) één-op-ééngesprek voerde met pornoster en Trump-minnares Stormy Daniels, mocht van RTL meer dan honderd afleveringen maken.