Nieuws/Entertainment
3342346
Entertainment

Woede en afschuw om overval: ’Amsterdam, word wakker’

Chiel Harten

Chiel Harten

Op sociale media stromen de reacties op de oproep van Chiel Harten binnen. Hij deelt zondagavond zijn verhaal over de gewelddadige beroving van zijn horloge, waardoor hij nu met gebroken neus, hoofdpijn en letsel om zijn oog zit.

Chiel Harten

Chiel Harten

Volgers van de tv-persoonlijkheid kunnen hun afschuw niet inhouden. „Ohmygod jeetje niet normaal!!! Hoop dat ze die schoften pakken en dat je snel herstelt! Gadver, ik walg hiervan.” Meer mensen zijn geschokt. „Nee omg jezus zeg!!! Hoe kunnen ze dit doen! Heel veel sterkte.” „Jeez, wat kansloos” en: „Hier word ik echt boos van.” Men hoopt dat de daders ’snel gepakt worden en flinke straffen krijgen’ en ’er niet mee wegkomen met 20 uur vrijwilligerswerk’.

Sommigen doen zelf ondertussen ook een oproep, richting Amsterdam en burgemeester Femke Halsema. „Beroofd én in elkaar geslagen klinkt als gaytje pesten.... Amsterdam word wakker. Beterschap en sterkte.” „Burgemeester Femke Halsema, wat gaat Amsterdam hier nu eindelijk eens tegen doen? Dit moet stoppen, maar het wordt alleen maar erger.” Een ander tagt haar in zijn commentaar.

Chiel riep op Facebook en Instagram op zijn bericht te delen. Op Facebook hebben binnen korte tijd 461 mensen het bericht gedeeld.