Nieuws/Entertainment
33481727
Entertainment

Jussie Smollett vraagt om seponering rechtszaak

Jussie Smollett

Jussie Smollett

De advocaten van Jussie Smollett hebben bij een rechtbank in Chicago het verzoek ingediend alle aanklachten tegen de acteur te seponeren. Volgens het juridische team van de Empire-ster beroept het OM zich op bewijsmateriaal dat eerder ongeldig is verklaard, zo meldt de New York Post.

Jussie Smollett

Jussie Smollett

Smollett houdt nog altijd vol dat hij in januari van 2019 in Chicago slachtoffer is geworden van een homofobische, racistische aanval. Politie en aanklagers daar beschuldigen hem van het doen van een valse aangifte. Hij zou twee broers die hij kende, hebben betaald om de aanval in scène te zetten om zo met de extra aandacht zijn salaris op te kunnen krikken.

De acteur werd daarvoor aangeklaagd, maar niet lang daarna werden alle beschuldigingen ingetrokken. De stad startte daarop een onderzoek naar oorspronkelijke aanklager Kim Foxx en stelde een speciale nieuwe aanklager aan om de zaak nog eens door te nemen. Die concludeerde dat er fouten waren gemaakt en bewijsmateriaal vanaf 13 februari 2019 ongeldig was. Ook besloot de nieuwe aanklager Smollett opnieuw in staat van beschuldiging te stellen.

Een deel van de nieuwe aanklachten blijkt echter gebaseerd te zijn op getuigenissen die de twee vermoedelijke handlangers van de acteur hebben gegeven op 20 februari 2019. De advocaten van Smollett stellen in het verzoek dat de speciale aanklager niet een deel van de eerdere procedure ongeldig kan laten verklaren, om zich vervolgens op dat deel te beroepen in een nieuwe aanklacht.

Het is niet bekend wanneer de rechter zich over het verzoek zal buigen