Nieuws/Entertainment
3350122
Entertainment

Loretta Schrijver baalt van stagiairs

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver vindt het lastig om elk half jaar aan nieuwe stagiairs te wennen die tijdelijk bij Koffietijd komen werken. Dat vertelt ze in Avrobode.

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver

Het stoort Schrijver vooral dat ze niet in een flow kan blijven. „Steeds als je een beetje een ritme hebt, begin je weer van voor af aan.” Volgens haar moet ze bovendien geregeld discussies voeren ’met een jongere generatie die het veel sneller goed vindt’. „Terwijl ik als perfectionist overal het beste van wil maken. Niets ten nadele van die goedwillende jongens en meisjes, maar soms denk ik: ’Dit is toch geen opleidingsinstituut?’”

Ook beginnende redacteuren kan ze niet altijd waarderen omdat ze ’afhaken’ op het moment dat ze ’zich juist kunnen ontwikkelen’. „Soms klagen redacteuren dat ze hier een paar jaar werken en al voor de derde keer een interview met Frans Bauer moeten voorbereiden. En dan zeg ik: ‘Nu begint het pas! Nu wordt het leuk en ga je pas leren!’ Ik zie het niet als een herhaling, maar als uitdaging. Je kunt alles op tien manieren benaderen, dat houdt het fris en anders.”