Nieuws/Entertainment
3374318
Entertainment

Muziekwereld reageert op dood Nipsey Hussle

Een flink aantal muzikanten rouwt op social media om Nipsey Hussle. De rapper, die eigenlijk Ermias Asghedom heette, werd doodgeschoten in Los Angeles.

Drake was één van de eersten die reageerden. „We hadden net voor het eerst in jaren weer contact gehad en zouden deze zomer samen een nummer uitbrengen, want het was al te lang geleden. Het ging zo goed met je en dat maakte me gelukkig terwijl ik het van een afstandje bekeek. Niemand zegt ooit iets slechts over jou, je was echt, voor de mensen om je heen en voor de rest van ons. Ik schrijf dit hier omdat ik wil dat de wereld weet dat ik jou zag als een respectabele man.”

Chance the Rapper twitterde: „RIP Nipsey man. Dit is tragisch.” Rihanna deelde een aantal foto’s, waaronder eentje van de rapper met zijn dochtertje Emani op de rode loper van de Grammy’s in februari. „Dit is niet te bevatten”, schrijft ze daarbij. „God, laat zijn ziel rusten in vrede en bied steun aan iedereen om hem heen. Ik vind het zo erg dat dit je is overkomen Nipsey Hussle.”

„Bij jou ging het ergens over”, schreef Pharrell Williams op Twitter. „Je was positief en zette je in voor je gemeenschap. Daardoor heb je miljoenen mensen geïnspireerd. Miljoenen die voor altijd achter jouw woorden blijven staan. Rust tussen de sterren.”

De 33-jarige rapper werd zondagmiddag doodgeschoten voor zijn kledingwinkel. Een half uur daarvoor twitterde hij nog de tekst: „Sterke vijanden hebben is een zegen.” Volgens TMZ gaat de politie ervan uit dat de schietpartij het gevolg is van rivaliteit tussen bendes. De rapper zou banden hebben gehad met de Crips. De dader is na de schietpartij weggekomen.