Nieuws/Entertainment
3377298
Entertainment

Doodgeschoten Nipsey Hussle had afspraak met politie

Nipsey Hussle

Nipsey Hussle

De op 33-jarige leeftijd doodgeschoten Nipsey Hussle had maandagmiddag een afspraak met de politie gepland. De rapper, die zondag voor zijn winkel in Los Angeles werd gedood bij een schietpartij, zou met de politie in gesprek gaan over geweld tussen straatbendes.

Nipsey Hussle

Nipsey Hussle

„Wij zouden Nipsey Hussle, of zijn eigen verzoek, en Roc Nation ontmoeten om 16.00 uur om te praten over manieren waarop hij kon helpen bendegeweld te stoppen en ons te helpen om kinderen bij te staan”, schreef een chef van de politie in Los Angeles op Twitter. „Ik vind het ontzettend treurig.”

Onbekenden openden zondag het vuur op drie mensen voor de winkel. Allemaal raakten ze zwaargewond, Nipsey overleed in het ziekenhuis. Fans hebben zich op de plek van de schietpartij verzameld en leggen bloemen en kaarsjes neer.

Nipsey werd in de rapscene bekend met enkele mixtapes. Vorig jaar kwam zijn eerste studio-album uit, Victory Lap. De plaat werd genomineerd voor een Grammy in de categorie beste rapalbum, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Cardi B. De rapper laat een vriendin en twee kinderen achter.