Nieuws/Entertainment
3379674
Entertainment

Stalker Taylor Swift moet zich aan verbod houden

Roger Alvarado, de man die gearresteerd werd nadat hij twee keer het New Yorkse huis van Taylor Swift binnendrong, heeft aan justitie beloofd zich te houden aan het straatverbod dat hem is opgelegd. Er hangt hem nog steeds een celstraf boven het hoofd, waarover op 14 april uitspraak wordt gedaan.

Alvarado had op 7 maart eigenlijk in Florida moeten zijn, maar lapte het opgelegde straatverbod aan zijn laars en vloog naar New York om naar Taylor’s huis in SoHo te gaan. Hij werd gezien op camerabeelden, die uitwezen dat hij met een ladder de zijkant van het gebouw beklom en zo op haar patio terecht kwam. Hier sloeg de man een glazen deur in, wat voor een schadepost van 4000 dollar zorgde. De beveiligers die de beelden live bekeken, waarschuwden direct de politie. Zij arriveerden na een paar minuten en troffen Alvarado op de patio aan.

Het voorval vond plaats nadat de stalker een maand eerder was vrijgelaten na zes maanden gevangenis. Hij moest zitten omdat hij in april 2018 ook het huis van de zangeres binnendrong. Toen nam hij een douche en deed een dutje op het bed van Taylor, die beide keren dat de man in overtreding was niet thuis was.

Alvarado lijkt geen spijt te hebben van zijn acties: „Ik wilde gewoon met haar praten, ze lijkt me een aardig en cool persoon.”