Nieuws/Entertainment
3379951
Entertainment

Herdenking Nipsey Hussle eindigt in chaos

Een herdenking voor de zondag doodgeschoten rapper Nipsey Hussle is maandagavond flink uit de hand gelopen. Honderden belangstellenden kwamen samen om de rapper eer te betuigen in Los Angeles, maar dat mondde uit in vechtpartijen waarbij meerdere mensen gewond raakten, schrijven verschillende Amerikaanse media. Een woordvoerder van de politie zegt dat zeker tien mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht, waarvan twee in kritieke toestand.

De mensen waren bijeengekomen vlakbij de winkel van Nipsey waar hij werd neergeschoten. Daar ontstond een gevecht tussen een paar fans waarbij flessen drank en kaarsen braken, zegt een aanwezige. Er ontstond vervolgens paniek omdat gedacht werd dat er geschoten werd. Mensen probeerden snel een veilig heenkomen te zoeken en in het gedrang dat hierdoor ontstond vielen volgens de politie de meeste gewonden.

De politie heeft inmiddels ook een verdachte in het vizier voor de dodelijke schietpartij van zondag. Op Twitter deelde de politie een foto van de vermeende dader die nog voortvluchtig is. Naast Nipsey werden nog twee andere mensen neergeschoten, zij liggen in stabiele toestand in het ziekenhuis.