Nieuws/Entertainment
338703833
Entertainment

Jan Slagter vindt Gouden Televizier-Ring oneerlijk

Jan Slagter vindt het onterecht dat André van Duin niet in de prijzen is gevallen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De Omroep MAX-baas is bovendien van mening dat het hele stemsysteem niet deugt.

„Dit is echt ongelofelijk. Met alle respect voor Tim Hofman, maar André van Duin is echt de beste presentator!”, klaagde Slagter op Twitter. „Ik roep al jaren dat het hele systeem van stemmen niet klopt!”

Van Duin, die Omroep MAX’ Heel Holland bakt presenteert en acteert in de Omroep MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, maakte donderdag kans op twee prijzen. De Televizier-Ster voor beste presentator ging naar Tim Hofman, die maar liefst drie prijzen pakte. In de race voor de Ster voor de beste acteur of actrice legde Van Duin het af tegen Elise Schaap.

Instagramprijs

Slagter was niet de enige die zich verbaasde over de lege handen van Van Duin. „Ik vind het wel een grote schande dat André van Duin niks gewonnen heeft”, aldus EenVandaag-journalist Lammert de Bruin. „Eigenlijk slaat dat nergens op. Maar Jan Slagter zei het al eens: oudere mensen stemmen niet.”

De Omroep MAX-baas heeft de Televizier-prijzen omgedoopt tot Instagramprijs. „Het gaat mij niet om de ring, ik feliciteer Tim Hofman van harte! Maar de Televizier Ster Presentator had naar André moeten gaan”, aldus Slagter. „Het is geen publieksprijs meer maar een Instagramprijs.”