Nieuws/Entertainment
3394539
Entertainment

Exact een maand na zijn ontslag bij RTL:

Twan Huys weer terug op de buis

Twan Huys

Twan Huys

Voor het eerst sinds zijn ontslag bij RTL Late Night, keert Twan Huys weer terug op televisie. De presentator is vanavond te zien in de talkshow van Margriet van der Linden, waar hij komt praten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.

Twan Huys

Twan Huys

Exact een maand geleden maakte RTL bekend dat Late Night per direct van de buis zou worden gehaald. Diezelfde avond nog presenteerde Twan Huys voor de allerlaatste de talkshow, die hij afgelopen najaar overnam van Humberto Tan. Huys trok gemiddeld nog minder kijkers dan zijn voorganger.

„Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken”, liet de presentator destijds weten. „Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.”

Paradepaardje

Niet veel later werd bekend dat Matthijs van Nieuwkerk College Tour, het voormalig paradepaardje van Huys, gaat presenteren. Sindsdien is het stil rondom de presentator, die de publieke omroep verliet voor een commercieel avontuur, maar uiteindelijk van een koude kermis thuiskwam.

Desondanks gaf hij in zijn laatste uitzending aan geen spijt te hebben dat hij de overstap maakte. „Als je een hoge berg beklimt, weet je ook nooit of je de top haalt. Het was stormachtig, een wilde achtbaan. Ik vond het heel heftig, maar ik heb geen spijt van dit avontuur.”

Amerikaanse politiek

De 55-jarige presentator schuift vanavond aan bij M, waar hij zijn visie geeft op de Amerikaans politiek. Op de website van het programma staat te lezen: „Vanaf dit seizoen ligt dossier Verenigde Staten bij Twan Huys. De democraat Pete Buttigieg lijkt de voornaamste uitdager van Trump om het presidentschap, nu Joe Biden flink onder vuur ligt wegens beschuldigingen van ongewenste intimiteiten.”

De oud-presentator van NPO-actualiteitenshow Nieuwsuur heeft zich nog nergens uitgelaten over de vraag wat hij gaat doen nu het avontuur bij RTL vroegtijdig is gestopt.

Op de hoogte blijven van al het laatste nieuws over de sterren? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.