Nieuws/Entertainment
339545024
Entertainment

BBC komt met alternatieve show voor geannuleerd songfestival

Graham Norton

Graham Norton

De BBC werkt aan een grote tv-show die het geannuleerde Eurovisiesongfestival moet vervangen. In Eurovision: Come Together is er aandacht voor de liedjes die dit jaar mee zouden doen en het rijke songfestivalverleden, zo meldt de BBC.

Graham Norton

Graham Norton

Verdere details zijn nog onduidelijk, maar in ieder geval werkt de Britse inzending John Newman mee. De show wordt uitgezonden op 16 mei, de dag van eigenlijke finale, en wordt gepresenteerd door de populaire talkshowhost Graham Norton. Hij voorziet de Britten normaal gesproken van commentaar in de finale van het songfestival.

Het is niet duidelijk of het BBC-programma onderdeel uitmaakt van de alternatieve programmering waar de European Broadcasting Union (EBU) aan werkt. „De EBU weet heel goed hoeveel het Eurovisiesongfestival dit jaar gemist zal worden”, zo stelde de songfestivalorganisatie vorige week.

De EBU vindt het nu meer dan ooit nodig om diversiteit door middel van muziek te vieren. „Als zodanig verkennen de EBU en haar leden momenteel een alternatieve programmering, zonder wedstrijd, om het publiek in heel Europa te verenigen en te vermaken in deze uitdagende tijden.”