Nieuws/Entertainment
342498758
Entertainment

Hollywoodster Carl Reiner (98) overleden

Carl Reiner

Carl Reiner

De Amerikaanse acteur, regisseur en producent Carl Reiner is maandag op 98-jarige leeftijd overleden. Dat meldt TMZ dinsdag.

Carl Reiner

Carl Reiner

Reiners carrière in Hollywood spande over zeven decennia. Als acteur heeft hij zo’n honderd producties op zijn naam staan.

In de jaren zestig was hij vooral bekend van The Dick Van Dyke Show, die hij ook bedacht en schreef. Ook speelde Reiner in It’s a Mad, Mad, Mad, Mad, World en The Russians Are Coming, the Russians Are Coming. Later was hij te zien in de Ocean’s-filmreeks. Zijn meest recente filmrol had hij als stem in Toy Story 4 (2019).

In de jaren zeventig en tachtig had Reiner veel succes als regisseur en schrijver. Hij schreef mee aan en regisseerde een aantal van Steve Martins grootste successen, waaronder The Jerk (1979). Ook regisseerde hij komedies als Where’s Poppa?, Oh, God! en All of Me.

In zijn langlopende carrière werd Reiner meermaals bekroond met prestigieuze prijzen. Zo heeft hij onder meer negen Emmy Awards, een Grammy Award en The Mark Twain Prize for American Humor gewonnen.