Nieuws/Entertainment
344701141
Entertainment

Priyanka onder vuur na tweet over conflict India en Pakistan

Priyanka Chopra is tijdens een schoonheidsevenement in Los Angeles bekritiseerd vanwege een tweet. De actrice en zangeres van Indiase komaf plaatste in februari de tekst: „Jai Hind #IndianArmedForces.” Priyanka koos daarmee partij in de oplopende spanningen tussen buurlanden India en Pakistan: ’Jai Hind’ valt te vertalen als ’Lang leve India’.

„Je bent voor UNICEF ambassadeur voor de vrede, maar tegelijkertijd moedig je een nucleaire oorlog tussen Pakistan en India aan”, zei een bezoekster van het evenement dat zaterdag plaatsvond, maar waarvan de beelden zondag online verschenen. De bezoekster noemde Priyanka ’een hypocriet’. Aan het eind van het commentaar werd de microfoon van de bezoekster afgenomen.

„Natuurlijk ben ik tegen oorlog, maar ik ben een patriot”, reageerde Priyanka nog tijdens het evenement. „Iedereen moet een middenweg vinden tussen die gevoelens.”

Het conflict tussen India en Pakistan draait om grensregio Kashmir. Deze maand zijn de spanningen tussen de buurlanden opnieuw opgelopen nadat India de speciale status van het noordelijke gebied had ingetrokken. Dat is mogelijk de reden dat de bezoekster nu over de tweet uit februari begon.