Nieuws/Entertainment
3464962
Entertainment

’Ik dacht: zó kom ik aan mijn einde...’

Kit Harington verloor bijna testikel tijdens ’drakenvlucht’

Kit Harington als Jon Snow.

Kit Harington als Jon Snow.

Na ruim zeven seizoenen Game of Thrones kijken fans niet meer op van een testikel meer of minder. Maar het had niet veel gescheeld of hoofdrolspeler Kit Harington had de rest van zijn échte leven zonder rechterbal moeten doorbrengen...

Kit Harington als Jon Snow.

Kit Harington als Jon Snow.

De populaire HBO-serie maakte afgelopen zondag zijn comeback met de aflevering Winterfell, waarin te zien is hoe Kits personage Jon Snow voor het eerst een ritje maakt op de rug van een draak.

In een achter-de-schermen-video laat de Britse acteur weten dat het even mis dreigde te gaan, toen hij plaatsnam op een ’mechanical buck’, een soort van mechanische stier. „Het viel niet mee om op dat ding te blijven zitten. Je kunt dat vooral zien op het moment dat Jon bijna van de draak valt”, zegt Kit.

Kritiek

„Op een gegeven moment schudde de draak nogal agressief van links naar rechts, waardoor mijn rechterbal klem kwam te zitten. Ik had geen tijd om ’stop!’ te roepen en werd maar heen en weer geslingerd. Ik dacht bij mezelf: dit is hoe ik aan mijn einde kom. Letterlijk bij mijn ballen gegrepen door een mechanische stier.”

Ondertussen heeft Kit ook gereageerd op de vele kritische recensenten, die niet bepaald warm werden van de eerste aflevering. „Ik wil niet boos overkomen, maar wat die mensen betreft, die er halfuurtje over doen om iets negatiefs te schrijven... rot lekker op met je gezeik.”