Nieuws/Entertainment

Sinéad O’Connor heeft moeder vergeven

ANP

Sinéad O’Connor heeft in de show van Dr. Phil dinsdag uitgebreid verteld over het misbruik door haar moeder. De zangeres liet ook weten dat ze haar in 1986 overleden moeder inmiddels heeft vergeven.

ANP

In de uitzending verhaalde de 50-jarige over haar jeugd, waarin ze dagelijks werd geslagen en geregeld werd opgesloten. „Ze was niet in orde. Ze was heel heel heel erg niet in orde”, zei ze over haar moeder Marie. „Ik haat het dat ik nu niet voor haar kan zorgen en haar kan helpen, want niemand heeft haar geholpen. Ik zou haar verzorgd hebben, want ze was een monster.”

Dr. Phil liet de Nothing Compares 2U-zangeres naar een psychiatrische kliniek in de staat Tennessee vliegen, nadat hij vorige maand de video’s had gezien die ze op Facebook had verspreid. Daarin vertelde ze onder meer dat ze suïcidaal was. Sinéad wijt haar gedrag van toen aan een verstoring van haar hormonen. De zangeres had een operatie ondergaan waarbij haar baarmoeder was verwijderd. „Ik was naar huis gestuurd met wat aspirine, terwijl ik net chirurgisch in de menopauze was gebracht. Mijn hormonen gingen alle kanten op, ik was helemaal van het pad.”