Nieuws/Entertainment
348048982
Entertainment

Voorproefje animatieserie The Prince na kerstspeech Queen

De makers van serie The Prince hebben een clipje gedeeld met beelden uit de animatieshow, die in productie is voor streamingplatform HBO Max. Daarin wordt koningin Elizabeth tijdens haar kersttoespraak onderbroken door een bijdehante prins George.

De satirische serie is bedacht door Family Guy-producer Gary Janetti en draait om de 7-jarige prins George, het zoontje van prins William en Catherine. Janetti inspireerde de serie op zijn eigen Instagram-account waarop hij al tijden de draak steekt met de Britse royals met ’observaties’ vanuit het oogpunt van George.

Janetti deelde een nieuw clipje, waarin de Queen in haar kersttoespraak zaken opneemt die het jaar 2020 niet makkelijk maakten, zoals de pandemie, sociale onrust en bosbranden. George vult haar daarin aan: „Coachella werd gecanceld, de nieuwe James Bond-film werd uitgesteld.” De koningin concludeert daarop in krachttermen dat het afgelopen jaar behoorlijk ellendig was.

Het is nog niet bekend wanneer de serie van start gaat. Er zijn wel al meerdere grote namen gestrikt voor de stemmenrollen: Orlando Bloom gaat prins Harry inspreken en Sophie Turner de zus van prins George, prinses Charlotte. De stemmen van prins George en koningin Elizabeth worden verzorgd door Janetti zelf en Frances de la Tour.