Nieuws/Entertainment
3503893
Entertainment

Almost Famous-musical verschijnt in september

De musicalversie van filmklassieker Almost Famous gaat in september in première. Dat hebben de producenten vrijdag bekendgemaakt. De eerste voorstelling staat gepland op 27 september in The Old Globe Theater in San Diego, de stad waar de film uit 2000 zich afspeelt en waar regisseur Cameron Crowe is opgegroeid.

Crowe schreef ook de musicalversie van Almost Famous. „Het verhaal is altijd zeer persoonlijk voor mij geweest dus het is voor mij heel bijzonder dat we naar de Old Globe komen”, zegt de regisseur in een verklaring. „Het voelt een beetje als het lot dat we het verhaal over de liefde voor muziek terugbrengen naar San Diego, daar waar het allemaal begon.” Componist Tim Kitt (American Idiot, Next to Normal) maakte de muziek; Kitt en Crowe schreven samen de teksten van de nummers.

Almost Famous baseerde Crowe op zijn eigen jeugd en vertelt het verhaal van hoe hij als puber door te bluffen in de jaren zeventig een stageplek bij muziekblad Rolling Stone bemachtigde. De film werd een succes dankzij de soundtrack en het goede acteerwerk van onder anderen Philip Seymour Hoffman, Frances McDormand en Kate Hudson. Crowe werd bekroond met een Oscar voor beste scenario, Hudson en McDormand werden genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol.