Nieuws/Entertainment
3505048
Entertainment

Attenborough wil laatste jaren laten tellen

David Attenborough

David Attenborough

Documentairemaker David Attenborough weet dat hij op 92-jarige leeftijd nog maar een paar jaar heeft, maar wil alles er aan doen om het klimaat te redden. In een interview met The Guardian vertelt hij: „Mijn generatie is geen goed voorbeeld. Als we ons niet inzetten samen met jonge mensen, zijn we klaar.”

David Attenborough

David Attenborough

Onlangs bracht hij nog de BBC documentaire Climate Change - The Facts uit, die al is bekeken door meer dan 3 miljoen mensen. „Ik vind het moeilijk om te denken over wat er gaat gebeuren als ik er niet meer ben, want de voorspelling is niet zo goed. Jonge mensen hebben dan wel niet de ervaring, maar ze hebben een frisse blik. Ze zien misschien wel veel meer dan wij die al veel langer op aarde rondlopen.” In de documentaire wordt opgeroepen tot grote acties in de komende 10 jaar, om de gevolgen van klimaatverandering zo klein mogelijk te houden.

De regisseur is dan wel op hoge leeftijd, hij gaat mee met zijn tijd. In samenwerking met Netflix maakte hij de documentaire Our Planet, die kijkers wil laten beseffen wat klimaatverandering allemaal kan verwoesten. „Op dit moment hebben we te maken met de grootste dreiging in de laatste paar duizend jaar. Klimaatverandering. Met de snelheid waarop dat nu gebeurt, riskeren we een grimmige toekomst”, stelt Attenborough.