Nieuws/Entertainment
3508479
Entertainment

Avengers: Endgame breekt 144 records

Nog geen week na de release van Avengers: Endgame heeft de film al 144 box office-records gebroken, zo turfde entertainmentsite The Wrap zondag.

De laatste film uit de Avengers-saga haalde onder meer in 44 landen de status van de film met het beste openingsweekend ook. Daarnaast verbrak het voorverkooprecords en haalde Endgame meer dan welke film ook op in 3D-vertoningen.

De film haalde ook als snelste ooit de miljardgrens. Endgame bereikte die mijlpaal in vijf dagen, waar voorganger Infinity War daar nog elf dagen over deed. Dat kwam voornamelijk doordat de Chinese première van Endgame gelijkertijd plaatsvond met die in de rest van de wereld, terwijl Chinese fans in 2018 een week langer moesten wachten op Infinity War.

In Nederland heeft de film met 468.000 bezoekers al 5,3 miljoen euro binnengebracht.

De film heeft zo goed als alle mogelijke records verbroken. Zo is het de film die het snelst de 4 miljoen en 5 miljoen behaalde. Met een openingsdag van 1.3 miljoen op woensdag, heeft Endgame het record behaald van hoogste box office op één dag. Ook brak Endgame het record van het hoogste openingsweekend ooit in de filmindustrie.