Nieuws/Entertainment
3513337
Entertainment

Cynthia Nixon vindt SATC achteraf ’te witte serie’

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

De razend populaire jaren ’90-serie Sex & The City zou volgens Cynthia Nixon, die de rol advocate Miranda Hobbs speelde, nu nooit meer zo gemaakt kunnen worden. Dat liet de actrice, die tegenwoordig carrière maakt in de politiek, weten in een interview met Indie Wire.

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

„Nu zouden we nooit allemaal wit zijn. Daarbij draaide het ook wel veel om geld allemaal, als ik zo terugkijk. Dat vond ik toen ook al best lastig. Mijn tv-echtgenoot Steve kwam nog het dichtst bij dat wat we ’the working class’ noemen. Ook denk ik dat we er nu niet zo uit zouden zien als dat wij deden. Het moest allemaal perfect zijn en natuurlijk hoorde dat ook bij het fantasie-element dat de show had, maar ik denk dat er veel manieren zijn waarop mensen visueel aantrekkelijk kunnen zijn zonder perfectie”, aldus Cynthia.

„SATC was zeker een feministische show, maar er zaten wel wat missers in. Het waren allemaal witte vrouwen, die genoeg te besteden hadden, maar ondertussen hard moesten vechten om erkend te worden. En dat allemaal in een New Yorkse bubbel.”

De Sex & The City-actrice richt zich sinds al een tijdje op haar politieke ambities. Vorig jaar ging ze voor het gouverneurschap van New York, maar werd in de voorverkiezingen verslagen. In maart van dit jaar liet ze weten geen spijt te hebben, gezien het feit dat ze belangrijke onderwerpen onder de aandacht kon brengen. „Veel vrouwen en veel donkere mensen gingen voor een politieke positie. Ook dat is winst.”