Nieuws/Entertainment
3514155
Entertainment

Frank Lammers toont mooie én lelijke kanten Woodstock

Frank Lammers

Frank Lammers

Acteur Frank Lammers gaat de komende zomer toeren met een theaterconcert over het legendarische popfestival Woodstock dat vijftig jaar geleden plaatsvond. In het stuk One Night of Peace and Music vertelt Lammers over de mooie én lelijke kanten van het roemruchte evenement.

Frank Lammers

Frank Lammers

Daarnaast voeren Lammers en gasten als Paul de Munnik, Sandra van Nieuwland en Ricky Koole nummers uit van onder andere Joe Cocker, Jefferson Airplane en Jimi Hendrix die op Woodstock optraden. Zij worden bijgestaan door de band Strange Brew, die eerder voorstellingen over The Beach Boys, Elvis Presley en de ’Summer of Love’ maakte.

De voorstelling gaat op 13 mei in première in theater De Kleine Komedie in Amsterdam en is daarna tot half augustus te zien door het hele land.

In de zomer van 1969 bezochten bijna een half miljoen mensen Woodstock. Het meest invloedrijke popfestival uit de muziekgeschiedenis werd een mijlpaal van de tegencultuur van de jaren zestig. One Night of Peace and Music wordt geproduceerd door bureau Miscellaneous Experts.