Nieuws/Entertainment
351637152
Entertainment

Yvonne Coldeweijer rectificeert nieuws over dieetpillen Steenwijk

Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer

AMSTERDAM - Yvonne Coldeweijer heeft het nieuws dat zij bracht over de illegale dieetpillen van Samantha Steenwijk gerectificeerd, nadat de rechter vrijdag had bepaald dat ze dat moest doen. De vrouw achter het juicekanaal Life of Yvonne plaatste op Instagram een bericht waarin ze haar woorden terugneemt.

Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer

„In de uitzending van Life of Yvonne van 15 maart 2022 op YouTube heb ik beweerd dat Samantha Steenwijk was afgeslankt door het gebruik van verboden en gevaarlijke afslankpillen en dat ze daarover zou hebben gelogen”, schrijft Coldeweijer, die ook zonder toestemming een foto van Steenwijk plaatste. „De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken, dat deze onrechtmatig is tegenover Samantha Steenwijk en heeft mij daarom bevolen deze rectificatie te plaatsen”, besluit ze.

Samantha Steenwijk spande ruim twee weken geleden een kort geding aan tegen Coldeweijer omdat zij in een video had beweerd dat Steenwijk illegale dieetpillen had gebruikt om af te vallen. Ook stelde ze dat Steenwijk daarover zou liegen. Dat Coldeweijer de video al offline had gehaald en op haar eigen manier had gerectificeerd was volgens Steenwijk en haar advocaat niet voldoende.

De rechter bepaalde dat Coldeweijer de rectificatie ook in haar eerstvolgende video op YouTube in beeld moet brengen. De advocaat van Steenwijk, Stefan Kalff, zegt blij te zijn met de „eerste rectificatie” maandag, maar wacht een „volledige rectificatie” af. „Die moet minimaal een minuut in beeld en minstens dertien dagen online staan”, aldus Kalff. „Als ze dit niet voor vrijdag - zeven dagen na de uitspraak - doet, krijgt ze per dag een dwangsom van 1000 euro opgelegd.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop