Nieuws/Entertainment
3519981
Entertainment

Nederlandse film geselecteerd voor prestigieus filmfestival Noorwegen

Beppie Melissen

Beppie Melissen

De Nederlandse familiefilm Kapsalon Romy, met actrice Beppie Melissen in de hoofdrol, is geselecteerd voor een van de meest prestigieuze jeugdfilmfestivals van de wereld.

Beppie Melissen

Beppie Melissen

De nieuwe film van regisseur Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas) dingt mee in de officiële competitie van het Kristiansand International Children's Film Festival, dat deze week plaatsvindt in Noorwegen. Dat hebben producent Bos Bros en distributeur Cinemien woensdag gemeld. Hoofdrolspeelster Beppie Melissen, regisseur Kamp en scenariste Tamara Bos zijn bij de première op het festival aanwezig.

Het is niet het enige grote festival waar Kapsalon Romy voor geselecteerd is. De film draait eind mei in Tsjechië op het Zlin Film Festival. De jeugdfilm vertegenwoordigt Nederland in juli op het Giffoni Film Festival in Italië. Ook is Kapsalon Romy geselecteerd voor het Buster Film Festival in Denemarken, dat in september plaatsvindt.

Oma

Eerder won de film op de Frankfurter Buchmesse al de prijs als beste verfilming van een kinderboek die dit jaar is gemaakt. Melissen speelt in de film oma Stine die haar kleindochter Romy na school met frisse tegenzin opvangt in haar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De kapster worstelt met beginnende alzheimer. Romy vindt het helemaal niet leuk dat ze elke dag naar haar oma moet, maar dat verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma.

Beppie Melissen is bekend van toneelgroep Carver, maar ook van Jiskefet, Gooische Vrouwen en de film Oude Liefde. Andere rollen in de film zijn voor Noortje Herlaar, Guido Pollemans, Bianca Krijgsman en George Tobal.

Kapsalon Romy draait vanaf 2 oktober in de Nederlandse bioscopen.