Nieuws/Entertainment
3521776
Entertainment

Hiernamaals wint juryprijs Atlanta Filmfestival

Gijs Scholten speelt de hoofdrol in Hiernamaals.

Gijs Scholten speelt de hoofdrol in Hiernamaals.

De Amerikaanse droom komt uit voor de film Hiernamaals. De telefilm is tijdens het Atlanta Film Festival in de prijzen gevallen en gaat naar huis met de Special Jury Prize 2019. „De jury was ongelooflijk onder de indruk van de film en vond dat deze speciale erkenning verdient. Het is echt een hoogtepunt van ons programma”, staat in het juryrapport.

Gijs Scholten speelt de hoofdrol in Hiernamaals.

Gijs Scholten speelt de hoofdrol in Hiernamaals.

De Amerikaanse droom voor de Nederlandse filmmakers is nog niet voorbij. De telefilm is na vertoon op het Cleveland International Film Festival en het Atlanta Film Festival geselecteerd voor het Seattle International Film Festival.

De film van regisseur en scenarist Willem Bosch vertelt over de 16-jarige Sam, die na de dood van haar moeder de zorg voor haar twee broertjes op zich heeft genomen. Als ze zelf na een ongeluk in het hiernamaals belandt en erachter komt dat ze haar leven over kan doen, besluit ze alles op alles te zetten om de dood van haar moeder te voorkomen. De film werd in februari uitgezonden op NPO3.

De hoofdrollen worden gespeeld door Sanaa Giwa, Romana Vrede, Gijs Scholten van Aschat en Jan-Paul Buijs. Regisseur Willem Bosch is scenarioschrijver van onder meer Penoza, Feuten en Van God Los