Nieuws/Entertainment
3524453
Entertainment

Eerste show Duncan Laurence vol nieuwe songs

Duncan Laurence heeft woensdagavond in het Zonnehuis in Amsterdam laten horen wat hij allemaal in zijn mars heeft. In het zaaltje in Amsterdam-Noord gaf hij zijn eerste officiële concert in zijn carrière mét alleen maar zelfgeschreven liedjes. „Jullie zijn de eersten die het horen”, beloofde de Nederlandse songfestivalinzending zijn publiek aan het begin van de avond.

Het optreden in het Zonnehuis was een nadere kennismaking, maar voelde ook als een soort ’generale’ en een uitzwaai-optreden ineen. In vliegende vaart liet Duncan horen dat hij meer is dan een ’small-town boy in a big arcade’. De Nederlandse songfestivalfans kunnen gerust zijn: met zijn stem zit het wel goed.

Hij hield het woensdag vooral klein en sfeervol, al leunend op zijn band bestaande uit een strijkkwartet, pianist, percussionist en gitarist. In een uur tijd kwamen pak ’m beet twaalf songs voorbij, sommige nog geen twee weken oud, geschreven in Stockholm of Londen. Uiteraard met zijn Arcade als uitsmijter, dit keer in een kleine breekbare versie zonder dreunende bassen.

Niet veel artiesten zullen zo een eerste optreden als Duncan beleven. In plaats van voor anderhalve man en een paardenkop te spelen, debuteerde de zanger direct voor een volle zaal. Een kleintje, nóg wel. Over twee weken zal dat anders zijn, wanneer Duncan voor 180 miljoen mensen als topfavoriet de songfestivalarena betreedt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de sterren? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.