Nieuws/Entertainment

Mannenhumor in nieuwe serie Comedy Central

Andre Dongelmans

Andre Dongelmans

Hollandse Hoogte

De eerste aflevering van de nieuwe Nederlandse Comedy Central-serie Mancave is sinds vanmiddag te zien op het YouTubekanaal van de zender. Hoofdrolspelers André Dongelmans, Arend Brandligt, Nick Golterman en Kees van Amstel leggen uit waarover het gaat.

Andre Dongelmans

Andre Dongelmans

Hollandse Hoogte

„Een groepje mannen bij elkaar die gewoon even man kunnen zijn, een beetje vies kunnen zijn, een beetje stoer kunnen doen”, legt André Dongelmans uit. Hij kruipt in de rol van hoofdrolspeler Mitchel. In de garage van Mitchel komen vier buurmannen samen en bespreken ongestoord alle facetten van het leven, hoe saai, heftig of grof ook.

„Er zit echt volwassen-mannen-kleedkamerhumor in, maar aan het eind van de dag zijn het ook wel echt vier hele kleine jongetjes”, aldus Nick Golterman (Pepijn). „Lekker over bier, tieten en voetbal praten”, voegt Kees van Amstel (Erwin) toe.

Alhoewel, zegt Arend Brandligt (Marcel), hij en de twee andere mannen die er normaal zitten, zijn helemaal niet zo stoer. „Ze zijn eigenlijk best wel zachtaardig en een beetje sukkels. Behalve die nieuweling. Dat gaat een beetje schuren hier en daar.”

Langzaam veranderen de brave buurmannen en worden ze ’meer losjes’. „Erwin is een beetje de man die er niet bij past. Beetje randje aso, de rest is een beetje gestudeerd”, legt Van Amstel uit over zijn personage. „Hij maakt de foute of verkeerde opmerkingen.”

Eigen mancave

Dongelmans heeft zelf geen ’mancave’. Maar als hij die wel zou hebben dan zou er absoluut een PlayStation met racespellen staan „en echt zo’n zitje waar je in kan zitten. Met stuur en gaspedaal en alles. Het liefst twee of drie en een heel groot scherm.” Brandligt zou een drumstel wel zien zitten. „Ik wil er heel veel herrie kunnen maken.” Golterman woont in een studentenflat en zegt dat „elke kamer op zich een mancave is.” Hier bespreekt hij dan ook weleens „de diepste emoties uit de krochten van zijn ziel.” „En een uurtje daarna is het weer lekker tv kijken met zijn allen.”

Mancave is vijf weken lang te zien. Elke aflevering duurt zo’n zes minuten. Die beperkte tijd ervoer regisseur Fabian Jansen overigens niet als een beperking. „Het is wat deze serie heel erg leuk en uniek maakt. Er komt altijd iemand binnen aan het begin van de zes minuten en binnen zes minuten is er ook altijd weer iemand weg en is de situatie zo veranderd en zo geëxplodeerd dat niets meer stond zoals het was.”