Nieuws/Entertainment
3538779
Entertainment

Maakt lichtkunstenaar act Duncan Laurence spectaculair?

Duncan Laurence

Duncan Laurence

Tel Aviv - Het Nederlandse optreden op het Eurovisie Songfestival kan niet anders dan spectaculair worden. Volgens het repetitieschema gaan we lasers zien bij de eerste repetitie van Nederland. In de afgelopen weken hebben technische repetities plaatsgevonden op het podium in de Israelische stad. Daar zijn laserstralen bij gebruikt.

Duncan Laurence

Duncan Laurence

AvroTros heeft lichtkunstenaar Ignace D’haese dit jaar ingehuurd voor de lichteffecten op het podium. Eerder werd hij al ingezet bij de act van The Common Linnets, vijf jaar geleden. Ook werkt hij onder andere voor de Franse muzikant Jean-Michel Jarre.

Het is niet duidelijk wat Nederland beoogt met het eventuele gebruik van lasers. Mogelijk kunnen er onderwaterbeelden nagebootst worden op het podium. Nederland doet dit jaar mee met het nummer Arcade van Duncan Laurence.

In Tel Aviv zijn de repetities voor het grootste muziekevenement ter wereld gisteren begonnen. Nederland is dinsdagmiddag aan de beurt als 33ste land dat repeteert. Er doen dit jaar 41 landen mee aan het Eurovisie Songfestival.

Maandag reist de Nederlandse delegatie af naar Tel Aviv.

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de sterren? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.