Nieuws/Entertainment
354014549
Entertainment

Joost Prinsen openhartig over verlies vrouw

Joost Prinsen was vorige week bij de uitvaart van Aart Staartjes een van de opvallendste afwezigen. De verdrietige reden hiervan is dat de vrouw van de voormalige presentator van Met het mes op tafel, Emma (73), is overleden, meldde weekblad Privé eerder deze week. Vrijdag is Prinsen openhartig over grote verlies in zijn column in het Noordhollands Dagblad.

„Ze was veel te goed om te sterven en veel te slecht om te leven”, schrijft hij in zijn column. Joost legt uit dat ze na een kort ziekbed overleed. Haar darmen raakten namelijk vlak na kerst verstopt en alleen een riskante operatie had haar kunnen redden van de dood. Zelf wilde Emma dat niet, omdat er al vaker was gesneden in dat gebied.

Daarop volgde een kortdurend ziekbed. Joost schrijft daarover: „Emma, gesteund door onze kinderen en mijzelf, smeekte de artsen er een einde aan te maken. Die overlegden met elkaar en weigerden, want de wet eiste meer pijn en meer ademnood.” Vlak daarna verslechterde Emma’s toestand. „Nooit geweten overigens dat het vasthouden van de hand van een stervende zo intiem kon zijn.”

Afgelopen zaterdag vond de uitvaart van Emma plaats. Het stel heeft twee dochters. Over vier jaar zouden Emma en Joost hun vijftigjarig huwelijksjubileum vieren.