Nieuws/Entertainment
358058
Entertainment

„Ik zag eruit als een pizza”

Jan Versteegh werd gepest en had acné

BNN-presentator Jan Versteegh vertelt in het nieuwste nummer van LINDA.magazine over fitness, ijdelheid en zijn verleden als levende pizza. Naar eigen zeggen zat hij als puber „onder de acne in alle tinten rood en geel”.

De Spuiten en Slikken-presentator is meer dan geliefd onder het Nederlandse publiek. In 2015 won hij de Televizier Aanstormend Talent Award en dit jaar is hij genomineerd voor Beste TV-Presentator. Toch ging het de 31-jarige Versteegh niet altijd voor de wind. „Als puber werd ik gepest, ik was vaak alleen. Ik zag eruit als een pizza, ik zat onder de acne in alle tinten rood en geel. Daar word je onzeker van.”

Inmiddels interesseert het de bijna-vader niet meer wat mensen roepen over zijn uiterlijk. „Ik heb niet de pretentie dat ik zo aantrekkelijk ben als Arie Boomsma. Als ik me zorgen maak, gaat het vaak over andere dingen dan mijn uiterlijk; of ik mijn werk wel goed doe en of ik wel aardig genoeg ben voor de mensen om me heen.”

Ochtendritueel

Aan het ochtendritueel van Jan kan het in ieder geval niet liggen. „Als ik ’s ochtends wakker word, eet ik eerst een banaan en dan ga ik sporten. Na het douchen smeer ik een dagcrème met sun protection op mijn gezicht, gooi wat klei in mijn haar, doe vrolijke sokken aan, want daar word ik blij van, en trek een van mijn drie zwarte spijkerbroeken uit de kast. Bij zwart staat alles, is mijn theorie. Ik vind het fijn om er een beetje leuk uit te zien, maar het moet niet te veel tijd kosten.”

Sixpack

Ondanks de presentator zoveel sport, heeft hij niet het lichaam van... Arie Boomsma. „Zelfs als je vijf keer per week traint, heb je nog geen sixpack. Weet je wat je daarvoor moet doen? Porties afwegen. Alcohol laten staan. Maar mensen die in een restaurant zeggen: ‘Nee, geen toetje, want ik doe aan de lijn’, vind ik ongezellig. Ik wil me fit voelen én genieten.”