Nieuws/Entertainment
3608003
Entertainment
Eurovisie Songfestival 2019

Duncan: ’Je hebt lef nodig om dit te bereiken’

Duncan Laurence.

Duncan Laurence.

Duncan Laurence kan moeilijk uitleggen hoe het voelt om vanavond in de finale van het Eurovisiesongfestival te staan. „Als ik in woorden moest uitdrukken wat vandaag voor me betekent, dan zou ik niet kunnen omschrijven hoe alle dagen van het schrijven van liedjes, alle uren hard werken, alle tranen, alle kansen, alle dromen en alle angsten voelen”, zegt de zanger op Instagram.

Duncan Laurence.

Duncan Laurence.

„Ik zie vandaag als een herinnering: het kost moed om te zijn wie je bent en te komen waar je wilt zijn. En ook al is lef soms het moeilijkste om van tijd tot tijd te hebben, vandaag is de dag dat ik terugdenk aan het verleden, glimlach en zeg: hé gast, je hebt het geflikt.”

Volgens de bookies gaat de zanger het vanavond ook echt flikken. Duncan krijgt een winkans van 47 procent en staat daarmee met een straatlengte voor op de voorspelde nummer twee. De Australische zangeres Kate Miller-Heidke heeft volgens de wedkantoren 12 procent kans op de eindzege.

De laatste keer dat er een monsterzege werd voorspeld was in 2012 voor de Zweedse inzending Loreen die met het liedje Euphoria inderdaad met de titel naar huis ging.

Eurovisie Songfestival 2019Lees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover