Entertainment/Sterren
362485498
Sterren

Zanger Sjors van der Panne is stem kwijt en moet weken rust houden

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne

Zanger Sjors van der Panne is zijn stem kwijt. Dat heeft Kristof Rutsaert, de producent van de show waar hij momenteel in speelt, laten weten op NPO Radio 5. „Een virus is op zijn stem geslagen.”

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne

Rutsaert benadrukt dat Van der Panne „zeker twee weken moet nemen”. De zanger staat de komende maanden in een hommagevoorstelling over het werk en leven van Robert Long. De producenten zijn druk op zoek naar een vervanger. De voorstelling van vrijdagavond wordt in elk geval gecanceld.

De cast bestaat verder uit Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer. Alle vier vertellen zij in de voorstelling over hun ontmoeting met Robert Long en de manier waarop de zanger een blijvende indruk op ze heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie.